Feyenoord hoeft Beenhakker niet door te betalen

Olga Kroeders

Feyenoord heeft een sterke zaak in handen om Leo Beenhakker per direct te ontslaan, zonder dat hij de laatste vijf maanden wordt doorbetaald. Dat zegt Gerard Slager, oud-directeur van de FBO (werkgevers in het profvoetbal), in De Telegraaf.

"Directeur Eric Gudde heeft alles goed gedaan na de veelbesproken persconferentie van Beenhakker. Hij heeft de rust bewaard, niet emotioneel gereageerd, Beenhakker een week later op non-actief gesteld en zou hem nu een ontslagbrief kunnen sturen met daarin ontslag op staande voet zonder doorbetaling van salaris."

"Volgens het arbeidsrecht heeft Beenhakker zijn werkgever ernstig in diskrediet gebracht en beschadigd. Daarmee is ontslag gerechtvaardigd", gaat Slager verder. Beenhakker had in De Kuip nog een contract tot het eind van dit seizoen. Als hij zijn salaris tot dat moment niet krijgt doorbetaald, loopt hij ongeveer 180.000 euro mis.

Sport Promotion, het managementbureau van een aantal Feyenoord-spelers en trainer Mario Been, uitte felle kritiek op het handelen van het clubbestuur. Slager: "De werkgever heeft het altijd gedaan. Maar als Feyenoord wil, kan het die 180.000 euro van Beenhakker zo in de zak houden. Dat de club dat traject niet volgt en Beenhakker wel in zijn waarde laat, is chic en verdient lof."