[Coppa Italia] Palermo na strafschoppen door

Niels (DerMeister)

Palermo heeft zich vanavond, ten koste van Parma, weten te plaatsen voor de halve finales van de Coppa Italia, het Italiaanse bekertoernooi. Na 120 minuten spelen stond er een 0-0 stand op het bord en zodoende moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd van, aangezien zowel Palermo als Parma aanvallende intenties hadden. Dit leverde voor beide ploegen veel kansen op. Vooral Miccoli was namen Palermo een paar keer dichtbij een treffer. Voor de bezoekers werd Modesto met afstandsschoten een aantal maal gevaarlijk.

Ook in het tweede bedrijf ging het spel op en neer, maar waren er beduidend minder kansen te noteren. Naarmate het eindisignaal naderde, gingen beide ploegen voorzichtiger spelen. Jara had namens Palermo de winnende kunnen maken, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook in de verlenging vielen er geen doelpunten te noteren en een strafschoppenserie moest de beslissing brengen. Palermo had daarin iets meer geluk en won met 5-4.