[Premier League] Berbatov redt Manchester United

Niels (DerMeister)

Manchester United heeft in het Premier League-duel met Blackpool dankzij Dimitar Berbatov geen punten verloren. De ploeg kwam met drie doelpunten terug van een 2-0 achterstand tegen Blackpool: 2-3.

Blackpool kende een verrassend sterke eerste helft en ging geheel verdiend met 2-0 de rust in. Na een kwartier spelen was het voormalig Manchester United-speler Craig Cathcart die het eerste doelpunt van de wedstrijd binnenkopte. De thuisploeg werd door de 1-0 nog sterker en vlak voor rust was het DJ Campbell die vogelvrij de 2-0 maakte.

In de tweede helft werd Blackpool-speler Luke Varney neergehaald in de zestien meter, maar de scheidsrechter besloot geen penalty te geven. Na zeventig minuten was de thuisploeg zichtbaar vermoeid en daar kon ManU flink van profiteren.

Dimitar Berbatov zette zijn club op 2-1, waarna invaller Javier Hernandez de gelijkmaker binnen tikte. In de laatste minuten bracht wederom Berbatov United op voorsprong. De extra tijd bedroeg maar liefst tien minuten wegens een blessure van Rafael da Silva, die met een brancard van het veld gedragen werd.

Manchester United houdt door de overwinning een voorsprong van zes punten op nummer twee Arsenal. Blackpool staat nu twaalfde. Aston Villa ging dinsdagavond op bezoek bij Wigan Athletic en won daar met 2-0, onder andere door een benutte penalty van Ashley Young. Villa staat nu dertiende, Wigan in de degradatiezone op de achttiende plaats.