Collins John vindt club in Azerbeidzjan

Niels (DerMeister)

Collins John gaat aan de slag in Azerbeidzjan. De aanvaller heeft een contract getekend bij FC Gabala, de ploeg waar Tony Adams trainer van is.

Adams heeft lovende woorden over de 25-jarige John: "Ik hoop dat Collins John hier de draad weer kan oppakken. Hij was een aantal jaren geleden een zeer talentvolle speler, die ik in Engeland mooie goals heb zien maken. Iedereen loopt wel eens tegen problemen op in zijn leven. Ik hoop dat ik hem kan helpen om weer de weg omhoog te vinden. Hij krijgt hier een nieuwe kans."

John stond in zijn tijd bij FC Twente te boek als een groot talent. Hij verdiende daarmee een transfer naar Fulham, waar hij nooit wist door te breken. Via Watford en Leicester City belandde hij terug in de Nederlandse Eredivisie en kwam korte tijd uit voor N.E.C Nijmegen. Daar leefde hij in onmin met Mario Been, destijds trainer in Nijmegen.

Hij vertrok al snel richting KV Roeselare, maar ook dit dienstverband liep op niets uit. Na een kort avontuur in de Verenigde Staten, hij speelde één seizoen voor Chicago Fire, heeft John dus besloten zijn loopbaan in Azerbeidzjan te vervolgen.