Honkbalgame krijgt speloptie voor gehandicapten

Redactie

Het honkbalspel MLB 11: The Show krijgt een spelmogelijkheid waarbij spelers de game met slechts een knop kunnen besturen. Op deze manier willen de ontwikkelaars lichamelijk gehandicapte gamers tegemoet komen. Dat schrijft de Amerikaanse sportzender ESPN. De speloptie draagt de naam The Association for Disabled Virtual Athletes.

Game-ontwikkelaars van Sony Computer Entertainments eigen studio in San Diego kwamen op het idee voor de speloptie dankzij de 25-jarige Hans Smith, een gehandicapte jongeman. Smith was zo enthousiast over honkbal dat zijn ideeën zijn geïmplementeerd in het spel. "Deze game is voor mij geen simulatie van de sport. Voor mij is het echt honkbal", reageert Smith tegenover de sportzender.

Voor spelcomputers zijn er niet veel spellen die gespeeld kunnen worden door slechts een knop te gebruiken. De komst van apparaten met aanraakschermen, zoals de iPad, heeft wel gezorgd voor gemakkelijk te bespelen games. Zo kunnen veel iPhone- en iPad-spellen, waaronder populaire puzzelspellen als Cut the Rope en Angry Birds, met een of twee vingers gespeeld worden.

Het is niet bekend of MLB 11: The Show in Europa wordt uitgegeven. De honkbalgame is vanaf maart in de Verenigde Staten te koop.