Van Nistelrooy in zomer weg bij HSV

donroyco

Ruud van Nistelrooy is niet van plan zijn verbintenis bij Hamburger SV te verlengen. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Roger Linge in de Hamburger Morgenpost. De 34-jarige spits mag van zijn club niet terugkeren naar Real Madrid en dat heeft de relatie tussen de Nederlander en de Duitsers danig bekoeld. "Nog vijftien wedstrijden en dan is het klaar", laat Linse aan duidelijkheid niets te wensen over.

HSV-directeur Bernd Hoffmann heeft gezegd dat de kans op het bereiken van Europees voetbal met Van Nistelrooy in de gelederen een stuk groter is. Daarom wil de club uit Hamburg de spits niet laten gaan. "HSV weet niet wat ze Ruud hiermee aandoen. Hij kan het niet begrijpen en het doet hem erg veel pijn."

Linse weet dat Real Madrid zijn oud-spits graag ziet terugkeren. "Zondag hebben de Real-supporters in het stadion zelfs Ruuds naam gescandeerd." Van Nistelrooy kwam eerder tussen 2006 en 2010 uit voor Real. In de winterstop verkaste hij naar HSV.

De oud-PSV'er blijft zich de komende maanden nog wel inzetten voor HSV, verzekert Linse. "Ruud moet laten zien dat hij een kerel is en gewoon doen waar hij goed in is: scoren."


Het rugnummer van Van Nistelrooy bij Real Madrid (Foto: Novum)