El Hamdaoui traint weer bij Ajax

Olga Kroeders

Mounir El Hamdaoui heeft vanmorgen weer getraind met de selectie van Ajax. De aanvaller lijkt geen last meer te hebben van zijn knie.

El Hamdaoui liep tijdens het trainingskamp van Ajax in Turkije tegen een knieblessure op. Hierdoor moest hij de oefenwedstrijd tegen Galatasaray aan zich voorbij laten gaan. Ook tijdens de competitiewedstrijden tegen Feyenoord (2-0 winst) en FC Utrecht (3-0 verlies) was hij afwezig. Mogelijk is de aanvaller donderdag inzetbaar tijdens de kwartfinale van de KNVB Beker tegen NAC Breda.

El Hamdaoui speelde onder trainer Frank de Boer nog geen wedstrijd vanuit de basis. De aanvaller reageerde woedend nadat hij niet in de basis begon tegen AC Milan en meldde zich vervolgens ziek. Na een paar goede gesprekken met de nieuwe trainer van de Amsterdammers was de kou uit de lucht en zet de Marokkaan zich weer volledig in voor Ajax.

Wie ook terugkeerde op het trainingsveld was Kenneth Vermeer. De doelman staat al maanden aan de kant met een achillespeesblessure. Vorig jaar augustus scheurde hij zijn achillespees en vandaag is hij weer begonnen met de looptraining. Demy de Zeeuw trainde nog apart en de Nigeriaanse proefspeler Adi trainde voor het eerst mee met de selectie.