'Contador voor een jaar geschorst'

Peterselieman

Alberto Contador zal volgens de Spaanse media donderdag een schorsing van een jaar tegen zich horen eisen. De drievoudig Tourwinnaar werd betrapt op het gebruik van verboden middelen en is daarom door de disciplinaire commissie van de Spaanse wielerbond REFC aangeklaagd.

Tijdens de afgelopen Tour werd er in de urinevan Contador een kleine hoeveelheid van het verboden middel clenbuterol aangetroffen. De Spanjaard heeft ontkend dit middel bewust te hebben genomen en wijst in zijn verklaring op besmet vlees.

"Alles wijst erop dat hij voor een jaar wordt geschorst en zijn zege in de Ronde van Frankrijk kwijt raakt," meldt de Spaanse krant Marca. Ook AS komt met het bericht dat Contador voor een jaar geschorst wordt.

Contador krijgt na de uitspraak tien dagen om beroep aan te tekenen. In afwachting van een uitspraak is de ronderenner al voorlopig geschorst. De Spanjaard, die Astana inmiddels heeft verruild voor het Saxo Bank-Sungard van Bjarne Riis, overweegt bij een schorsing zijn carrière te beëindigen.