Bruyneel: "Armstrong en Contador onschuldig"

Frank (franklop)

Johan Bruyneel weet zeker dat Lance Armstrong en Alberto Contador geen doping hebben gebruikt. Dit zegt de (oud-)ploegleider van beide renners tegen de Spaanse krant Marca. Zowel Armstrong als Contador hebben momenteel een dopingonderzoek tegen zich lopen.

"De verhalen zijn niet nieuw," zei Bruyneel over de verhalen over Armstrong in Sports Illustrated. "In de journalistiek zijn er die nieuws maken van oude verhalen en deze steeds opnieuw opschrijven. Het is meer van hetzelfde en wij besteden er niet te veel aandacht aan. Alle beschuldigingen tegen Lance doen ons niets meer. We laten er de mooie momenten niet door verpesten."

Ook zegt Bruyneel overtuigd te zijn van dat Contador de waarheid spreekt in zijn zaak over mogelijk gebruik van clenbuterol. Contador zegt dat hij positief werd getest na het eten van vervuild vlees.

"Ik ben er zeker van dat hij onschuldig is. Dit is al eerder voorgekomen met andere renners. Hoewel de situatie gecompliceerd is geven de regels van het WADA aan dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat er in jouw lichaam gaat. Het zou ontzettend unfair zijn om hem te straffen, maar van wat ik gehoord heb, heb ik begrepen dat hij doorgaat tot zijn naam gezuiverd is."