Anthony Hopkins aast op rol Alfred Hitchcock

Redactie

Anthony Hopkins is voor de tweede keer in gesprek over de felbegeerde rol van filmmaker Alfred Hitchcock. De film wordt gebaseerd op het boek Alfred Hitchcock and the making of Psycho van Stephen Robello uit 1998, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 73-jarige acteur werd in 2007 ook al getipt voor de boekverfilming, die toen geregisseerd zou worden door Glee-regisseur Ryan Murphy. Die plannen liepen om onduidelijke redenen spaak. Regisseur Sacha Gervasi, bekend van de documentaire Anvil! The Story of Anvil, is nu benaderd voor de regie. Het scenario is geschreven door John McLaughlin. Hij schreef ook het scenario voor balletdrama Black Swan, met Natalie Portman in de hoofdrol.

Het boek van Robello vertelt hoe Hitchcock, op dat moment al een gevierd regisseur, toch grote moeite had om financiers te vinden voor zijn film Psycho. Uiteindelijk heeft hij de horrorfilm uit eigen zak betaald en dat heeft hem bepaald geen windeieren gelegd. Psycho geldt als een van de meest invloedrijke horrorfilms aller tijden en Hitchcock als een van de meest invloedrijke regisseurs ooit. Hitchcock stierf in 1980 op 80-jarige leeftijd door acuut nierfalen.


Anthony Hopkins aast op rol Alfred Hitchcock (Foto: via Novum)