Duvall speelt hoofdrol in film Billy Bob Thornton

Redactie

Robert Duvall gaat de hoofdrol spelen in het drama Jayne Mansfield's Car. Acteur en Billy Bob Thornton neemt plaats in de regisseursstoel. Het wordt 'een echt verhaal uit het zuiden van Amerika', zei Duvall tijdens de Critic's Choice Movie Awards tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

Hoewel de titel anders doet vermoeden, gaat de film niet over de blonde seksbom uit de jaren zestig. "Het gaat over een man die tussen de twee wereldoorlogen in zijn kinderen grootbrengt nadat zijn vrouw hem voor een Engelsman heeft verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk is gegaan", vertelt de 80-jarige Duvall. "Als de vrouw overlijdt, wil ze graag begraven worden in haar geboorteplaats in Alabama. De hoofdpersoon heeft haar dan zo'n twintig, dertig jaar niet gezien. Als de twee families, uit Engeland en Alabama, elkaar tegenkomen, wordt het ineens heel interessant." De vraag blijft dus wat het scenario met Mansfield te maken heeft.

Eind november werd al bekend dat Thornton met Tom Epperson bezig was een scenario te schrijven voor Jayne Mansfield's Car. Thornton en Epperson schreven eerder samen het script voor het misdaaddrama The Gift uit 2000, met Cate Blanchett in de hoofdrol.

Jayne Mansfield's Car wordt een onafhankelijke productie. De opnames moeten deze zomer van start gaan.