John en Berghuis genoten van debuut bij Twente

Jeffrey

FC Twente walste gisteren over Heracles Almelo heen (5-0). Marc Janko was met vier treffers de gevierde man, maar het was ook de avond van twee debutanten.

Ola John beleefde zijn basisdebuut en Steven Berghuis maakte woensdagavond zijn officiële debuut voor regerend landskampioen FC Twente. Ola John, het broertje van Collins John en Paddy John, had voor de wedstrijd nog advies ingewonnen bij zijn broers.

"Ik wist dat ik zou spelen", vertelt John op de website van zijn club. "Voor de wedstrijd heb ik contact gehad met mijn broers, Collins en Paddy, die in het verleden ook voor FC Twente gespeeld hebben. Ze zeiden dat ik niet zenuwachtig moest zijn, maar juist van het moment moest gaan genieten."

"Wanneer het eerste fluitsignaal klinkt gaat de knop meteen om. Dan moet je laten zien wat je waard bent. Hoewel ik best tevreden ben, weet ik ook dat het allemaal nog veel beter kan", aldus John.

Berghuis was dolgelukkig met zijn debuut. Na de wedstrijd ontving hij tal van mooie sms'jes. "De mooiste? Die van mijn ouders, ze zijn zó trots.", aldus Berghuis. "Ik heb mijn shirtje meegenomen, die geef ik aan mijn moeder. Nu is het zaak die lijn door te trekken en tijdens de trainingen te blijven presteren."