Knopper onderweg naar PSM Makassar

Olga Kroeders

Richard Knopper kan zijn carrière vervolgen bij PSM Makassar in Indonesië. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Sport-Promotion. De 33-jarige Hagenaar ziet vooral een mooie uitdaging bij de nieuwe club van trainer Wim Rijsbergen. De middenvelder maakt komende week kennis met de club. Knopper zat sinds de zomer zonder werkgever, zijn contract bij ADO Den Haag werd niet verlengd.

"Ik ben zelf nog nooit in Azië geweest, dus ben ik erg benieuwd", zegt Knopper. "De aanbieding straalt vertrouwen uit. En ik vind het een voordeel dat Wim Rijsbergen er trainer is. Ik heb zelf al telefonisch contact met de trainer gehad. Hij klonk erg enthousiast. Nu zelf nog even sfeer proeven."

Knopper had over belangstelling niet te klagen. Clubs uit binnen- en buitenland lieten hun interesse blijken in de oud-voetballer van onder meer Ajax, Vitesse en ADO Den Haag. De aanbieding uit Indonesië nam Knopper direct serieus. "Het voetbal in Indonesië is enorm in ontwikkeling", weet de Hagenaar. "Er is een compleet nieuwe competitie ontworpen, waar negentien clubs aan deelnemen. Dat ziet er allemaal zeer professioneel uit. Ja, ik heb er wel oren naar."

Knopper ziet nog wel op tegen de vlucht. "Dat wordt nog wat. Eerst van Amsterdam via Dubai naar Jakarta. En dan nog een doorvlucht naar Ujung Pandang. Maar goed, zonder vliegen kom je er niet."