'Scouts van Man City op tribune voor Van der Wiel'

Jeffrey

Manchester City wil mogelijk Gregory van der Wiel overnemen van Ajax. Volgens De Telegraaf waren er woensdag enkele scouts aanwezig in de ArenA.

De ochtendkrant schrijft dat drie scouts van de steenrijke club de Klassieker tegen Feyenoord hebben bekeken. Van der Wiel (22) heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2013. In zijn contract staat echter een clausule waarmee hij eerder al voor twintig miljoen euro kan worden weggekocht.

Van der Wiel kwam woensdag negentig minuten in actie tegen Feyenoord. Onder leiding van chief scout Mike Rigg hebben de drie scouts van City de jonge rechtsback aan het werk gezien. De Engelsen versterkten zich eerder deze transferperiode al met Edin Dzeko, die voor zo'n dertig miljoen euro werd overgenomen van Wolfsburg.

Manager Roberto Mancini liet deze week al weten dat hij ook zijn defensie nog wil versterken. In de laatste drie duels, waarvan twee in de FA Cup tegen Leicester City, kreeg zijn ploeg namelijk zeven tegengoals. City is gedeeld koploper in de Premier League met stadgenoot United, dat echter nog twee duels tegoed heeft.