[Copa del Rey] Barcelona ondanks verlies door

Niels (DerMeister)

Ook vanavond werden er wedstrijden afgewerkt in de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi, de Copa del Rey. FC Barcelona en Real Betis Sevilla speelden hun returnwedstrijd en ook Deportivo La Coruña en Almería kwamen elkaar voor de tweede keer tegen.

Deportivo La Coruña - Almería 2-3 (0-1)

Almería heeft ook de tweede confrontatie met Deportivo La Coruña in winst weten om te zetten. Vorige week won de ploeg al in eigen huis met 1-0 en ditmaal zegevierde Almería met 2-3.

Na twintig minuten spelen scoorde Almería de openingstreffer. Corona was de gevierde man en nog geen minuut later was het via Crusat zelfs 0-2. Op slag van rust bracht Deportivo-speler Alvarez de spanning terug door een strafschop, na een overtreding van Crusat, binnen te schieten.

Kort na rust wist Adrian zelfs de gelijkmaker te scoren, maar korte tijd later kreeg ook Almería een strafschop toegekend. Perez ging de fout in en Goitom wist dit buitenkansje te benutten; 2-3. In deze stand kwam geen verandering meer en zodoende bekerde Almería verder in de Copa del Rey.

Real Betis Sevilla - FC Barcelona 3-1 (0-5)

FC Barcelona heeft voor het eerst sinds lange tijd, het team bleef onder trainer Pep Guardiola maar liefst 27 duels ongeslagen, weer een verliespartij geleden. Op bezoek bij Real Betis Sevilla ging de ploeg met 3-1 onderuit. De heenwedstrijd werd overigens overtuigend met 5-0 gewonnen en daardoor plaatste Barcelona zich voor de halve finalesvan het bekertoernooi.

Ibrahim Afellay kreeg van Guardiola voor het eerst een basisplaats toegewezen. Samen met Lionel Messi en Bojan Krkic vormde hij de aanval van Barcelona. Toch ging het in de beginfase helemaal mis. Betis-spits Molina zette zijn ploeg met twee doelpunten in de eerste zeven minuten al op een ruime voorsprong.

Messi wist in de 38e minuut Barcelona, dat verder onder andere met Pique, Xavi, Mascherano en Keita aantrad, terug op 2-1 te zetten. Betis kwam echter kort daarna op 3-1 dankzij een treffer van Arzu. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft kreeg Barcelona de mogelijkheid om vanaf de penaltystip terug te komen tot 3-2, maar Messi miste de strafschop. In het vervolg van de tweede helft werd er ook niet meer gescoord.

Afellay maakte het eindsignaal niet mee als veldspeler. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Eric Abidal.