Been: "We wilden niet afgeslacht worden"

Niels (DerMeister)

Trainer Mario Been verloor gisteren met Feyenoord met 2-0 van Ajax. Na het tweede doelpunt van de Amsterdammers bracht hij middenvelder Kelvin Leerdam binnen de lijnen voor aanvaller Luc Castaignos.

"Je weet dat het na dat doelpunt afgelopen is en ik wilde ons hier niet verder laten afslachten", verklaarde Been. De trainer was het overigens niet eens met de beslissing van arbiter Pieter Vink, die een penalty gaf aan de Amsterdammers.

Miralem Sulejmani werd door Tim de Cler neergehaald en benutte vervolgens zelf de strafschop. "Ik heb me laten vertellen dat het geen penalty was", verklaarde Been na afloop van de Klassieker. Maar goed, Ajax is gewoon een uitstekend team met heel veel kwaliteiten dat gewoon verder is dan ons", aldus Been.

Hij vervolgt: "Zij zetten heel goed druk waardoor wij de vrije man niet konden vinden en snel de lange bal gingen spelen. Wij hebben uiteindelijk geen kans gekregen, dus ja."

Been weet waar het probleem bij zijn ploeg lag: "Als je zo snel onder druk komt te staan, moet je de vrije man zoeken. Een oplossing vinden door een middenvelder vrij te spelen. Dat moet je doen en durven. En dat deden wij niet. Je moet ook durven spelen in dit soort stadions."