PSV lijdt verlies van 52 miljoen op transfermarkt

Jeffrey

PSV heeft de afgelopen tien jaar uitermate slechte zaken gedaan op de transfermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Voetbal International.

Hoewel de club lange tijd een grote naam heeft gehad als handelshuis, werd in acht van de tien jaar voor meer geld ingekocht dan verkocht. De Eindhovenaren verkochten in het verleden spelers als Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Mateja Kezman voor veel geld, maar in het laatste decennium werd alsnog maar liefst 52 miljoen euro verloren.

Jan Reker heeft de club achtergelaten met een zware erfenis. Hij wilde de club als algemeen directeur weer in rustiger financieel vaarwater brengen, maar in drie jaar Reker (2007-2010) gaf PSV dik zeventien miljoen meer uit aan nieuwe spelers dan er binnenkwam.

De topclubs verloren samen bijna honderd miljoen, want ook Ajax (-29 miljoen), Feyenoord (-8 miljoen) en AZ (-7 miljoen) bleken over slechte handelsgeest te beschikken. De subtop in Nederland profiteerde gretig. Zo slaagden Heerenveen, FC Twente en FC Groningen er wel in om geld over te houden aan de transfermarkt.