[AO] Rus met opgeheven hoofd naar huis

Sjors (Sj0rSz)

Arantxa Rus slaagde er eerder op de dag niet in om zich voor de derde ronde van de Australian Open te plaatsen. De Nederlandse moest haar meerdere erkennen in de Russin Svetlana Kuznetsova. De standen in deze partij waren 6-1 en 6-4.

Toch hield Rus een goed gevoel over aan de eerste Grand Slam van 2011. "Ik ben echt tevreden over hoe ik het hier gedaan heb," liet ze in een reactie weten. In de eerste ronde van het tennistoernooi in Melbourne was onze landgenote verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

In de partij tegen Kuznetsova ondervond Rus voornamelijk in de eerste set veel hinder. "Zij sloeg veel diepe en harde ballen. Daar had ik moeite mee," aldus de tennisster. "De tweede set kon ik heel goed met haar meekomen en nam ik de leiding met 3-1. Helaas kon ik die voorsprong niet vasthouden."

Rus zal in de komende week gaan trainen en speelt vervolgens met het Fed Cup-team tegen Israël. Daarnaast heeft de Nederlandse zichzelf een doel gesteld: "Ik wil de top honderd van de wereldranglijst halen."