[FA Cup] Uitslagen replays derde ronde

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de eerste drie van de vier replays uit de derde ronde van de Engelse FA Cup afgewerkt. Manchester City, Wolverhampton Wanderers en Stoke City wisten allen via de replay de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. Arsenal mag morgen in eigen huis op herhaling tegen Leeds United.

Manchester City - Leicester City 4-2

Al na een kwartier was het Carlos Tevez die Manchester City op voorsprong zette. Lang kon hij daar echter niet van genieten, want vijf minuten later had Gallagher namens Leicester gelijk gemaakt.

Voor rust had City de voorsprong weer in handen. Vieira en Adam Johnson zorgden in respectievelijk de 37e en 38e minuut voor een 3-1 ruststand. Na de rust duurde het lang eer er wat aan de stand veranderde. The Citizens kregen het nog even benauwd toen Dyer in de 83e minuut voor de 3-2 zorgde, maar een doelpunt van Kolarov in de slotminuut zorgde alsnog voor een 4-2 overwinning.

Wolverhampton Wanderers - Doncaster Rovers 5-0

Ook bij de Wolves vlogen de doelpunten er in rap tempo in. Helaas voor tegenstander Doncaster kwamen de goals hier enkel en alleen van de thuisploeg. Steven Fletcher was er na vijf minuten snel bij en schoot de 1-0 binnen.

Na rust barstte de doelpunten pas echt los. In de 61e minuut was het Mujangi Bia met de 2-0, vijf minuten later Doyle met de 3-0 en Jarvis en Jones maakte het af door tweemaal tot score te komen.

Cardiff City - Stoke City 0-2

Stoke City is vanavond ontsnapt aan een nederlaag tegen Cardiff City, dat uitkomt in de Championship. Na negentig minuten spelen stond er nog altijd een 0-0 gelijkspel op het scorebord. In de tweede minuut van de verlenging kwam Stoke City alsnog met 0-1 voor dankzij een treffer van Walters. Vijf minuten voor tijd schoot Walters, met zijn tweede doelpunt van de avond, Stoke definitief in veilige haven.