Gudde: "We willen een TD die de rit wil uitzitten"

Olga Kroeders

Leo Beenhakker liet vandaag tijdens een persconferentie weten dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt. Hij is het niet eens met de manier waarop de clubleiding met zijn contractbesprekingen is omgegaan.

De algemeen directeur van Feyenoord, Eric Gudde, vindt dat de directie van de club de juiste weg heeft belopen ten opzichte van de contractbesprekingen met Beenhakker. Beenhakker liet vandaag juist weten dat hij zich heeft 'gestoord' aan de houding van de clubleiding.

"We hebben in november open en transparant aangegeven wat de route zou zijn. We zouden in februari na de vergadering met de Raad van Commissarissen om de tafel gaan zitten," liet Gudde na de persconferentie weten tegenover de regionale zender RTV Rijnmond.

Gudde vindt de beschuldiging van Beenhakker dat hij onrespectvol zou zijn behandeld onterecht. "Hij kan dat zo voelen, wij hebben onze beslissing op basis van de toekomst genomen en niet op basis van het verleden. Wij zijn Leo Beenhakker zeer erkentelijk, maar we zitten in een nieuwe fase van de club. We zijn bezig met een vijfjarenplan en we willen een technisch directeur die de rit wil uitzitten."