RBC Roosendaal ziet Pfaff niet als kandidaat

Sjors (Sj0rSz)

Jean-Marie Pfaff heeft zichzelf voorgedragen als hoofdtrainer van RBC Roosendaal. Volgens technisch directeur Jeffrey Kooistra is de Belg geen kandidaat.

Nu Fuat Çapa is vertrokken naar Turkije om Kasimpasa voor degradatie te behoeden, staan Eric Hellemons en Peter van Vossen aan het roer bij de club uit de Jupiler League. Het duo beschikt echter nog niet over de juiste papieren, waardoor er een trainer tot aan het einde van dit seizoen moet worden gevonden.

Pfaff wordt het in ieder geval niet. "Nee", is Kooistra stellig in BN De Stem. "Pfaff is op dit moment geen kandidaat. Wie dat dan wel zijn? Er zijn momenteel helemaal geen kandidaten. We zijn nog aan het bekijken hoe we een creatieve oplossing kunnen vinden voor de ontstane situatie."

De voormalige doelman van Bayern München past niet in het financiële plaatje van RBC. "Jean-Marie is vaak nogal commercieel bezig. Ook voor zijn eigen portomonnee."

De laatste club die Pfaff trainde was Oostende, dertien jaar geleden. "Dat ik daarna geen trainerswerk meer heb aangepakt, komt omdat ik het te druk had. Maar nu de kinderen het huis uit zijn, heb ik weer tijd. Dat ik weinig ervaring heb? Dat is geen enkel probleem. Ik heb twee WK's gespeeld en gekeept bij Bayern München. Ha! Leer mij iets over de opbouw van achteruit. Nee, dat weet Jean-Marie Pfaff wel", aldus de persoon in kwestie.