Pellè meldt zich verzwakt bij AZ

Olga Kroeders

Graziano Pellè is weer terug bij AZ. De Italiaanse spits heeft zich na een flinke infectie vijf kilo lichter gemeld in Alkmaar.

De spits van AZ moest het trainingskamp van AZ aan zich voorbij laten gaan vanwege hoge koorts en een infectie. Hierdoor werd hij zelfs even in het ziekenhuis opgenomen. Daar zwakte hij verder af en verloor in totaal vijf kilo.

Het zal volgens trainer Gertjan Verbeek wel even duren voordat hij weer inzetbaar is. "Hij is vijf kilo kwijt. Dus dat duurt nog wel een paar weken voordat hij weer inzetbaar is", aldus Verbeek in De Telegraaf.

Pellè (25) kwam in 2007 over van US Lecce naar AZ. De Alkmaarders betaalden liefst zes miljoen euro voor de aanvaller, een clubrecord. De hoge verwachtingen heeft hij echter nooit weten waar te maken.

Door de zware concurrentie bleef hij in eerste instantie op de bank, maar dit seizoen komt hij geregeld aan spelen toe. Als invaller maakte hij dit seizoen al regelmatig het verschil. Hierdoor kreeg hij voor de winterstop een basisplaats van Verbeek.