Otter: "Dit hebben we nodig"

Peterselieman

De bondscoach van de Nederlandse shorttrackers Jeroen Otter heeft een missie: bij de Olympische Spelen van 2014 in Sochi meedoen met de wereldtop. Afgelopen weekend was in Heerenveen een tussenstop: het Europees kampioenschap. Hij kon tevreden zijn na het twee gouden plakken op de aflossing en brons voor Sjinkie Knegt.

"Onze sport wordt gedomineerd door Noord-Amerika en Azië, maar hiermee doen we heel veel ervaring op," zei Otter na afloop van het toernooi. "We hebben vier jongens die vreselijk snel kunnen schaatsen, maar het gaat om details. Je moet dominant willen en durven zijn. Er was veel vertrouwen en we hebben het dit keer waargemaakt. Het is net roeien. Je zit met elkaar in een boot en je moet elkaar perfect aanvoelen. We hebben nu zoveel ervaring dat we dat ook doen."

Otter ziet zeker op de aflossing kansen, omdat de damesploeg bij de Spelen in Vancouver vorig jaar vierde werd en er nog rek in zit. "Ik houd de jongens voor dat Koreanen ook maar twee armen en benen hebben. Je komt er uiteindelijk door hard te werken. Inmiddels weten de meiden en jongens hoe ze moeten anticiperen op situaties in de race. Dit goud hebben we nodig om straks in Sochi ook succes te hebben."