L.L. Sánchez ontkent contact met Fuentes

Frank (franklop)

Eerder vandaag claimde de Spaanse krant El Mundo dat nieuwbakken Rabobank-renner Luis León Sánchez contract onderhield met Eufemiano Fuentes en afspraken had met de dopingdokter. Sanchez en zijn nieuwe werkgever Rabobank ontkenden direct dat dit het geval was.

El Mundo schreef dat Sánchez telefooncontact had met mountainbiker Alberto Leon, die als koerier en leverancier van dopingproducten wordt gezien. Leon pleegde vorige week zelfmoord. De krant meldde ook dat het documenten heeft van Leon, die de codenaam Hugo bevatte. De vrouw van Sánchez wordt zo op haar werk genoemd. Onder de codenaam zouden afspraken zijn gemaakt met Leon en Fuentes.

Sánchez ontkende dit contact direct: "Ik ontken enig contact te hebben met Fuentes, of mensen die met hem in contact staan. Ik ken die man niet en heb hem nooit ontmoet. Ik heb geen idee waar dit verhaal vandaan komt, maar het klopt in ieder geval niet. Ik ben verbaasd over wat ze nu over mij zeggen."

Rabobank zei tegen Cyclingnews achter zijn renner te staan: "Sánchez heeft tegen ons gezegd dat er geen relatie is met Fuentes. We hebben geen enkel informatie om hieraan te twijfelen."