Karthikeyan: "Lange afwezigheid geen probleem"

Peterselieman

Narain Karthikeyan heeft er geen moeite mee dat hij na een lange afwezigheid zijn rentree in de Formule 1 zal gaan maken. De Indiër tekende een contract dat hem één seizoen aan Hispania Racing zal binden. Hierdoor kan hij hoogstwaarschijnlijk deel gaan nemen aan de eerste Grand Prix in zijn land.

Karthikeyan reed in 2005 een Formule 1-seizoen voor Jordan, waarna hij aan de kant werd gezet. Daarna heeft de coureur niet stil gezeten, want hij kwam uit in de A1GP, Le Mans Series, Superleague Formula en de NASCAR Truck Series. "Alles is anders tegenwoordig in de Formule 1. Ik heb echter bijna alleen maar in eenzitters gereden sinds mijn laatste race in de Formule 1 dus het is niet iets nieuws voor me. Het enige verschil is dat je in de Formule 1 nóg harder moet werken voor je resultaten," zei de Indiër.

"Volgens verschillende coureurs die ik heb gesproken liggen de rondetijden ongeveer op hetzelfde niveau als in 2005, 2006 en 2007. Ik zal me alleen moeten aanpassen aan de nieuwe Formule 1-auto's, maar ik verwacht daar geen problemen omdat ik veel verschillende bolides heb bestuurd. Ik heb nog niet in de auto gereden, dus ik weet ook niet wat we precies qua resultaten mogen verwachten komend seizoen."