Goss wint Cancer Counsil Classics

Olga Kroeders

De Cancer Counsil Classics, het traditionele criterium in de aanloop naar de Tour Down Under, is gewonnen door Matthew Goss. De Australiër van HTC-Highroad reed, met hulp van ploegmaat en landgenoot Mark Renshaw,  gemakkelijk naar de overwinning. Renshaw zelf werd tweede.

De verwachtte massasprint in de straten van Adelaide bleef uit door een val van Greg Henderson in de laatste bocht. Door de breuk in het peloton zag Mark Cavendish ook geen kans om te winnen. Na afloop was hij wel blij voor zijn ploeggenoot."Dit is een mooie start voor ons team. Ikzelf voelde me goed, al merkte ik wel dat ik moeite had met het optrekken na de bochten. Ik ben erg tevreden over mijn ploeg. Je zag toch dat onze trein goed bij elkaar bleef, in tegenstelling tot die van Omega Pharma-Lotto (van rivaal André Greipel, red). Dat geeft vertrouwen voor de ritten in de Tour Down Under.”

Overigens doneerde de wielrenners het volledige prijzengeld van 12.000 euro aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Queensland.