Van Gaal: "Ik heb strijdbijl met Cruijff nooit geheven"

Olga Kroeders

Louis van Gaal volgt Frank de Boer als hoofdtrainer bij Ajax met grote interesse. "Ik heb hem zelfs smsjes gestuurd."

"Frank heeft de tijd genomen om het vak te leren. Dat vind ik heel goed. Eerder kreeg hij zijn diploma als één van de laatsten nog via de verkorte cursus voor ex-internationals. Dat vond ik niet goed. Maar daarna heeft hij het goed opgebouwd, steeds een ouder elftal genomen bij de jeugd", zegt de Bayern München-trainer in het Algemeen Dagblad.

Van Gaal ziet wel wat overeenkomsten tussen hemzelf en De Boer als trainer. "Nu wordt hij in het diepe gegooid, nou, dat werd ik ook. Frank is 40 jaar, ik was destijds 39. Ik vind het hartstikke leuk, heb hem smsjes gestuurd wat ik normaal niet snel doe."

'Dat belooft wat', smste Van Gaal hem. "Hij is beter gestart dan ik destijds. Hij won met 0-2 bij AC Milan, ik met 0-1 bij Örebrö. De tweede wedstrijd verloor ik met Ajax, hij won 0-1 bij Vitesse. En daarna won-ie nóg eens. Toen ben ik gestopt met sms'en."

De Boer zei eerder dat het geweldig zou zijn als Van Gaal de strijdbijl met Johan Cruijff zou moeten begraven. Van Gaal reageert verdedigend. "Cruijff zou de strijdbijl moeten begraven, want ik heb die nooit geheven."