'Pienaar op weg naar Europese topclub'

Jeffrey

Steven Pienaar gaat naar alle waarschijnlijkheid de Premier League verlaten. Volgens Sky Sports is hij op weg naar een Europese topclub.

De middenvelder van Everton heeft volgens het eerder genoemde medium zijn woord al gegeven aan zijn nieuwe club. Om welke club het gaat is vooralsnog onbekend. Het contract van de Zuid-Afrikaanse international loopt aan het einde van dit seizoen af. Pienaar was niet van plan om de verbintenis te verlengen. Manager David Moyes van Everton bevestigde vandaag dat Pienaar twee aanbiedingen heeft gehad.

De 28-jarige Pienaar werd eerder al gelinkt aan clubs uit de Premier League. Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur zouden zich willen verzekeren van de diensten van de oud-Ajacied. Maar Pienaar heeft geen trek in een club uit Engeland en tekent naar verwachting bij een club uit Zuid-Europa.

Champions League-winnaar Inter of Europa League-winnaar Atlético Madrid zou wel eens de nieuwe club van Pienaar kunnen zijn. Verwacht wordt dat Pienaar binnen twee dagen tekent bij zijn nieuwe club. De voormalige speler van Borussia Dortmund speelde sinds 2007 in totaal 132 wedstrijden voor Everton en scoorde daarin twaalf keer.