'Opvolger PSP net zo goed als Playstation 3'

Redactie

De opvolger van de draagbare PSP-spelcomputer is net zo krachtig als de PlayStation 3, zo heeft Sony volgens gamevakblad MCV gezegd tegen licentiehouders. Volgens het vakblad moet de PSP2, de officiële naam is nog onbekend, met de kerst op de markt komen.

Naar verluidt heeft de PSP2 een HD-scherm en twee analoge sticks voor de besturing van games. Sony wil gaan voor volwaardige game-ervaringen om zich op die manier te onderscheiden van de kleine spellen die de mobiele apparaten als Android-telefoons en de iPhone bieden. De opkomst van digitale distributie gaat Sony aan het hart, maar de hardwarefabrikant wil de binding met grote winkelketens niet verliezen. MCV stelt dat de nieuwe PSP nog altijd een mediadrager zal gebruiken om games in de winkel te verkopen naast het aanbod van downloadbare spellen.

De PSP2 is een apparaat dat volledig gericht is op gamen en staat los van de Playstation Phone die in de afgelopen weken veelvuldig in de schijnwerpers heeft gestaan. Sony gaat de Playstation Phone volgende maand onthullen in Barcelona tijdens een beurs voor mobiele telefoons. Woensdag zal concurrent Nintendo zijn plannen bekendmaken voor de Europese lancering van de Nintendo 3DS. De verwachting is dat de nieuwe draagbare PlayStation niet lang daarna zal worden onthuld.