Santa Cruz en Wright-Phillips mogen vertrekken

ChiefBigFoot

Roque Santa Cruz en Shaun Wright-Phillips staan op het punt om Manchester City te verlaten, zo laat manager Roberto Mancini weten. Beide spelers zouden mogelijk één van de komende dagen al vertrekken.

Santa Cruz zal waarschijnlijk weer terugkeren naar de Blackburn Rovers, waar City hem in 2009 voor 17,5 miljoen pond wegkocht. Door veel blessureleed kwam de Paraguayaan, die in het verleden ook nog voor Bayern München speelde, tot slechts 24 wedstrijden.

Flankspeler Wright-Phillips zou naar Fulham, Birmingham City of West Ham United kunnen gaan. Vooral Fulham lijkt een goede kandidaat te zijn, omdat bij die club de vorige manager van Manchester City, Mark Hughes, nu aan de slag is. Onder Hughes speelde Wright-Phillips regelmatig bij Manchester City, maar sinds de komst van Mancini viel de kleine buitenspeler uit de gratie.

Ook voor Emmanuel Adebayor is er interesse, maar vanwege een knieblessure bij Mario Balotelli mag de Togolees voorlopig nog niet weg. "Veel teams willen Adebayor hebben, maar we moeten nu wachten op Balotelli. Als hij toch vertrekt hebben we nog twintig dagen om met een oplossing te komen," aldus Mancini. Gisteren werd al bekend dat City-linksback Wayne Bridge de rest van het seizoen op huurbasis voor West Ham zal gaan speler.