Juventus naar kwartfinales Coppa Italia

Niels (DerMeister)

Juventus heeft met een 2-0 overwinning op Catania in eigen huis de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Krasic en Pepe waren de gevierde mannen aan de kant van de winnende ploeg.

De bezoekers kregen na een kwartier een kans om de score te openen, maar de kopbal van Gennaro Delvecchio ging naast. Na een halfuur begon Juventus wat meer druk te zetten en dat had resultaat. In de 35e minuut zorgde Milos Krasic voor de 1-0, na een voorzet van Alessandro Del Piero.

Na de rust kwam Zdenek Grygera het veld op ter vervanging van Fabio Grosso. In de 55e minuut scoorde Simone Pepe het tweede en laatste doelpunt van deze avond. Adrian Ricchiuti probeerde met een schot van afstand nog een goal voor Catania te versieren, maar de keeper kon dit voorkomen.

Opvallend was dat nieuwe Juventus-aanwist Luca Toni al na amper twintig minuten het veld moest verlaten. De spits ging na een kwartier neer en had teveel pijn aan zijn knie om door te spelen. Wat hij precies mankeert, is nog onduidelijk. Het is zuur voor Juventus, aangezien Toni juist gehaald werd om het spitsenprobleem op te lossen.