Anita voorlopig geen linksback bij Ajax

Jeffrey

Onder Martin Jol was Vurnon Anita steevast de linksback van Ajax. Met Frank de Boer als trainer is dit veranderd en is Anita voorlopig geen optie voor de positie links achterin.

De Boer gaat Anita voorlopig niet gebruiken als linker vleugelverdediger. De drievoudig international zal zich, kijkend naar het oefenduel tegen Hamburger SV, voorlopig moeten richten op het middenveld of eventueel de rechtsbackpositie.

De reden voor het passeren van Anita is volgens De Boer de rechtsbenigheid van de kleine Ajacied. "Ik wil iemand die goed met links kan passen", aldus de nieuwe trainer tegenover AjaxLife. Daarmee zijn Urby Emanuelson en Daley Blind nu de opties voor de linksbackpositie. Emanuelson, die Ajax in juni zal verlaten, verhuisde na het opstappen van Martin Jol van de linksbuitenpositie naar linksachter en blijft daar voorlopig de onbetwiste nummer één.

Doordat Eyong Enoh, Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel zekerheidjes zijn in de formatie van De Boer zal Vurnon Anita voorlopig niet aan bod komen. De verdediger cq. middenvelder speelde in de laatste twee seizoenen 41 competitieduels.