Uitslagen achtste finales Copa del Rey

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de overige vijf duels uit de achtste finales van de Copa del Rey afgewerkt. Gisteren wisten Sevilla, Deportivo la Coruña en FC Barcelona zich al voor de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi te plaatsen. Hieronder de uitslagen.

Villarreal heeft zich ten koste van Valencia geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Doordat de heenwedstrijd in een 0-0 gelijkspel was geeindigd, lag alles in deze wedstrijd nog open. Valencia bracht daar al snel verandering in. In de vijfde minuut was het Ever Banega die de bezoekers op voorsprong zette. Een kwartiertje later was het Hedwiges Maduro die met zijn voorzet de 0-2 van Roberto Soldado inleidde.

Na rust had Villarreal kennelijk besloten zich niet te laten kennen. Binnen tien minuten was de achterstand weggewerkt en stond het door een doelpunt van Santi Cazorla en een rake penalty van Giuseppe Rossi weer gelijk. De thuisploeg denderde door en in de zestigste minuut was daar het volgende doelpunt. Het was Marcos Ruben die Villarreal op voorsprong bracht. Die voorsprong werd niet meer weggegeven. Sterker nog: Giuseppe Rossi maakte in de negentigste minuut de 4-2 en bepaalde daarmee de eindstand.

Real Madrid, zonder onder anderen Cristiano Ronaldo, Mesut Özil en Sergio Ramos, ging op bezoek bij Levante met 2-0 onderuit. Xisco en Sergio waren trefzeker namens Levante. De nederlaag had echter geen consequenties, aangezien de Madrilenen de heenwedstrijd met maar liefst 8-0 wisten te winnen. Kaká maakte in de wedstrijd tegen Levante opnieuw wat speelminuten. Afgelopen week keerde de Braziliaanse vedette, na langdurig blessureleed, al terug binnen de selectie van trainer José Mourinho voor de competitiewedstrijd tegen Getafe.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Uitslag vorig duel
Getafe Real Betis (2)* 1-3 2-1
Real Mallorca Almería* 3-4 3-4
Villarreal* Valencia 4-2 0-0
Espanyol Atlético Madrid* 1-1 0-1
Levante Real Madrid* 2-0 0-8

*naar kwartfinales Copa del Rey