Ferrari trekt strateeg van Red Bull Racing aan

Peterselieman

Ferrari is om het team na het debacle in Abu Dhabi te hervormen op de transfermarkt aan de slag geweest. De Italianen hebben Neil Martin, de strateeg van Red Bull Racing, losgeweekt bij het Oostenrijkse team.

De 38-jarige Martin heeft voor Red Bull een computerprogramma geschreven om tijdens de race de juiste pitstopstrategie te kunnen bepalen. Nog onduidelijk is of hij bij Ferrari ook een dergelijk iets zal moeten doen, naast het ontwikkelingswerk.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz maakt zich ondertussen weinig zorgen over deze move en vreest geen leegloop. "Integendeel, de contracten van de vijftig belangrijkste mensen zijn onlangs verlengd. Sebastian (Vettel) weet precies met welke personen hij zal samenwerken in de toekomst," zei hij tegen Bild.

Ferrari was op zoek naar nieuwe mensen, omdat Chris Dyer geslachtofferd is na een verkeerde strategische beslissing in Abu Dhabi. Hij haalde Alonso de ronde na Mark Webber binnen en zorgde er zo voor dat beiden klem kwamen te zitten achter Vitaly Petrov, waardoor Sebastian Vettel de titel voor zich op kon eisen.