Wielrenster Longo denkt aan afscheid

Peterselieman

Wielrenster Jeannie Longo heeft moeite om motivatie te vinden voor het nieuwe seizoen. Dat zegt de 52-jarige Française woensdag in de krant Le Parisien. Longo zegt 'psychologisch een beetje moe' te zijn en minder bang te zijn om afscheid te nemen dan vorig jaar. "Ik kan een andere horizon zien. Ik accepteer nu dingen die vroeger ondenkbaar voor me waren, zoals een dag training overslaan."

Longo brak in 1979 door met haar eerste Franse kampioenschap op de weg. In totaal won ze 57 Franse titels. Ze deed sinds 1984 aan alle Olympische Spelen mee, maar won daar slechts een titel. Aan de Spelen van 2012, het zouden haar achtste Spelen worden, denkt ze niet. "Op dit moment ben ik op zoek naar motivatie om misschien in 2011 te rijden. Het seizoen start over enkele maanden, maar op mijn leeftijd is dat een lange tijd."

Longo werd in haar ruim dertigjarige loopbaan dertien keer wereldkampioen, negen keer op de weg en vier keer op de baan. Bij de laatste mondiale titelstrijd in oktober in het Australische Geelong werd ze vijfde in de tijdrit en twaalfde in de wegrace. Op nieuwjaarsdag werd ze benoemd tot lid van het Légion d'Honneur, een hoge Franse onderscheiding.