Japans denkspel na zes jaar op de markt

Redactie

Het spel Path of Go is tegen betaling van omgerekend vijf euro te downloaden voor de Xbox 360. De digitale versie van het Japanse denkspel Go is zes jaar in ontwikkeling geweest. Het spel, dat wordt omschreven als complexer dan schaken, is ontwikkeld door het onderzoeksteam van Microsoft. Dat schrijft het Amerikaanse gameweblog Kotaku.

Go is een oosters spel waarbij spelers zoveel mogelijk terrein op het speelbord moeten veroveren. Dit gebeurt door gebieden af te schermen met stenen. De game bevat meer mogelijke zetten en tactieken dan het schaakspel. "Een computer alle mogelijke zetten en wedstrijdscenario's aanleren van Go zou miljoenen jaren duren", meent Joaquin Candela, onderzoeker van Microsoft.

De complexiteit van het spel is volgens onderzoekers van Microsoft dan ook de reden dat het zolang heeft geduurd om een uitdagende computergestuurde tegenstander te programmeren. Gevorderde spelers konden door de beperkingen van kunstmatige intelligentie te gemakkelijk van de computer winnen.