Huistra: "In de zware duels willen we beter voetballen"

Olga Kroeders

Pieter Huistra (43) kijkt met positivisme uit naar de tweede seizoenshelft met FC Groningen. Hoe kan het ook anders, na de successen van de eerste seizoenshelft. "Het doel blijft een plek in de play-off 's."

Huistra was gisteren in Haarlem selectiespeler van de ex-internationals, waar onder meer ook Giovanni van Bronckhorst, Arthur Numan en Ronald de Boer bij meespeelden. Hoewel Huistra al jaren gestopt is met het spelen van professioneel voetbal, oogde hij fit en - vooral - snel op de flank. "Het ging nog aardig. Dan is het ook leuk voetballen", zei hij na afloop in gesprek met Goal.com.

Met Groningen ging het in 2010 ook aardig. Dit seizoen werd nog geen thuiswedstrijd verloren en in de stand staat de ploeg derde. "We gaan nu lekker werken", blikt Huistra vooruit op de komende weken. "Straks gaan we op trainingskamp. Er komen weer een paar zware wedstrijden aan waar we nog beter in willen voetballen. We zien nog steeds verbeterpunten waar we mee aan de gang kunnen."

"Het is duidelijk dat we in bepaalde uitwedstrijden meer hadden kunnen brengen. Dan zit er nog meer in het vat, denk ik." De ploeg van Huistra begint op 19 januari met het inhaalduel in de beker met SC Genemuiden. Vier dagen later wacht in eigen huis de topper tegen FC Twente.

"In de Euroborg hebben we een leuke interactie met het publiek", gaat Huistra verder. "De jongens kijken ook uit naar die wedstrijden. Dat is leuk voetballen op die manier." Bijstellen van de ambities zal niet zo snel gebeuren in Groningen. "We hebben steeds aangegeven dat we zo lang mogelijk voor Europees voetbal mee willen doen. Dat betekent dat we een plek in de play-off's moeten halen. Het staat allemaal nog redelijk dicht bij elkaar, dus we gaan lekker door waar we mee bezig waren."