Matchwinnaar Samaras wil bij Celtic blijven

Olga Kroeders

Georgios Samaras kan komende zomer transfervrij vertrekken naar een andere club, maar de Griekse aanvaller wil het liefst bij Celtic blijven.

Samaras was gisteren de grote man in de Old Firm tegen Rangers. De oud-speler van sc Heerenveen maakte twee goals, waardoor de bezoekers op Ibrox Park met 0-2 van de aartsrivaal wonnen. Het waren pas zijn eerste twee competitiegoals van dit seizoen en Samaras hoopt dat Celtic hem een nieuw contract aanbiedt.

"Ik wil hier blijven. Als de manager dat ook wil, zullen we de komende dagen of weken bekijken of we een oplossing vinden. Ik voetbal niet voor een nieuw contract, maar voor mijn teamgenoten en de manager", zegt Samaras in de Daily Mail. "Het gaat erom dat je geniet en dat heb ik vandaag natuurlijk wel gedaan."

Celtic-manager Neil Lennon was zeer tevreden met de goals van Samaras, die in de belangstelling zou staan van Sporting Clube de Portugal. "Georgios heeft nog nooit voor problemen gezorgd sinds hij hier speelt. Hij is een goede prof, maar hij moet nog wel constanter gaan worden", aldus de manager.