[PDC] Anderson eerste finalist

Niels (DerMeister)

Gary Anderson heeft de finale van de PDC World Darts Championship in Alexandra Palace gehaald. De Schot, die in de kwartfinales Raymond van Barneveld uitschakelde, was ook vanavond weer oppermachtig. Ditmaal werd Terry Jenkins met duidelijke cijfers verslagen; 6-2.

Anderson begon sterk aan de wedstrijd, maar faalde in het begin van de partij op de dubbels. Jenkins pakte brutaal de eerste set, maar vervolgens was het The Flying Scotsman die heerste. Zo gooide hij een 11-darter, de 500ste 180'er van het toernooi en gooide hij tweemaal een bulls-eye 126-finish. Door zijn oersterke spel pakte Anderson een 5-1 voorsprong in sets.

Vervolgens begon de Schot de dubbels weer te missen en zodoende pakte Jenkins de zevende set. In de achtste set stelde Anderson echter orde op zaken en wist zijn eerste matchdart direct raak te gooien. De Schot plaatste zich daardoor voor de Premier League Darts en mag zich opmaken voor de finale van het WK. Daarin is Mark Webster of Adrian Lewis de tegenstander. Zij spelen later vanavond de andere halve finale.