[BDO] Nederlanders naar tweede ronde

Niels (DerMeister)

Gisteren begon in het Engelse Frimley Green het WK van de dartsbond BDO, de tegenhanger van de PDC. Zowel gisteren als vandaag kwam er landgenoten in actie. Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen van gisteren en vandaag.

Joey ten Berge heeft vandaag de tweede ronde van het WK BDO bereikt. Onze landgenoot, als vijfde geplaatst in Frimley Green, had geen kind aan de Engelsman Shaun Griffits. In de best-of-5 won Ten Berge overtuigend met 3-0. Ook Jan Dekker kwam vandaag in actie. Hij nam het op tegen de Engelsman Scott Mitchell. Ook Dekker zien we in de tweede ronde terug, aangezien hij overtuigend met 3-0 wist te winnen.

Vandaag zorgde Dave Chisnall voor de eerste verrassing. Hij wist de als vierde geplaatste Steve West in een spannende partij te verslaan. Chisnall won het Engelse onderonsje met 3-2. Ook voor de als achste geplaatste Tony O'Shea viel het doek. Hij ging met 3-1 ten onder tegen zijn landgenoot Ross Smith. Stuart Kellett, als tweede geplaatst in Frimley Green, plaatste zich ook voor ronde twee. Hij won met 3-1 van de ongeplaatste Darryl Fitton.

Gisteren kwam Willy van der Wiel al in actie. De als negende geplaatste Van der Wiel nam het in de eerste ronde op tegen de Schot Alan Soutar. Veel moeite had onze landgenoot niet met zijn Schotse opponent. Van der Wiel won met 3-1 en plaatste zich daardoor ook voor de tweede ronde. Ook de als eerste geplaatste Martin Adams kwam gisteren al op het podium. Hij versloeg Tony West met 3-1.