Van Gaal haalt nog meer versterking

Olga Kroeders

Trainer Louis van Gaal gaat Bayern München met nog een offensieve speler versterken. De Nederlandse coach zei dit vandaag voordat hij met zijn ploeg voor een trainingskamp naar Qatar vertrok.

De Duitse landskampioen haalde eerder al de Braziliaan Luiz Gustavo van Hoffenheim. "Waarschijnlijk komt er deze week nog een speler bij", zei Van Gaal. "Deze speler is op alle posities in de aanval inzetbaar. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met de komst van Gustavo. Hij is multifunctioneel".

Dat bij Bayern München niet altijd iedereen op één lijn zit bleek vandaag ook. Volgens voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is Gustavo toch echt de enige speler die in de winterstop wordt aangetrokken. "We zullen in januari geen spelers meer aantrekken", aldus Rummenigge tegen de Duitse krant Bild.

Gustavo wordt gezien als concurrent van Mark van Bommel. De zaakwaarnemer van de Nederlandse international liet eerder weten dat Van Bommel het seizoen bij Bayern afmaakt. Van Bommel klonk zondag minder definitief. "Niets is zeker. Er is veel interesse, maar ik heb ook al wat dingen afgezegd. Ik ga eerst op trainingskamp en dan zien we wel verder", aldus Van Bommel.

Van Gaal haalt nog meer versterking
Van Gaal haalt nog meer versterking (Foto: ANP)