Verhuur moet Xbox 360 aan de man brengen in Japan

Christopher (Wumbo7)

In Japan is het huren van games en consoles illegaal. Misschien zijn daarom alle gebruikte games in zulke goede conditie. Men speelt de games namelijk heel snel uit om ze vervolgens weer aan de winkel te verkopen. Als de games zo goed als nieuw zijn kan men dus ook de tweedehands exemplaren duurder verkopen.

Een gameshop biedt tijdelijk een soort huurservice aan. Je koopt een Xbox 360 met game en verkoopt hem terug aan de winkel met maar $25 verlies. Er is natuurlijk wel één maar: je hebt maar zeven dagen om te besluiten of je hem terugbrengt of niet.

Eigenlijk is dit dus gewoon het verhuren van een Xbox 360 voor $25! Deze gameshop is wel gevaarlijk bezig. In 2003 was er een winkel die betrapt was op het bedrijven van zulke "huur"-praktijken. Daar kon je een game binnen een week terugverkopen voor 80% van de prijs, wat dus eigenlijk gewoon verhuren is. De winkel was onderzocht door de politie en ze zijn uiteindelijk aangeklaagd. Zo zou het dus ook af kunnen lopen met deze Xbox 360-"verhuurder."

xbox