Wuustwezel zet voor redding in op Nederlanders

Michel (methodmich)

KFC Wuustwezel uit de Eerste Provinciale in België verkeert in degradatienood. Daarom is er een reddingsoperatie opgestart. De club wil degradatie verhinderen met de hulp van een aantal Nederlanders. Ariën Pietersma en Sander de Bont voegden zich bij de selectie van Wuustwezel, die al drie Nederlanders herbergt.

Aanvaller De Bont speelde in Nederland voor vv Dongen, dat dit seizoen in de Hoofdklasse B van de zondagamateurs speelt. Doelman Pietersma speelde voor Dijkse Boys, dat zich eerder dit seizoen terugtrok uit de Topklasse bij de zondagamateurs. Pietersma kreeg een rode kaart in de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden na een woeste tackle, die hem een schorsing van zeven duels opleverde. De 23-jarige goalie speelde elf duels als prof voor RBC Roosendaal.

Wuustwezel had al de beschikking over vleugelspits Djuric Ascencion, die begin dit seizoen opstapte bij zaterdagtopklasser Hoek, Fouzi Mesaoudi, die 33 duels als prof speelde voor Sparta en Haarlem, en de al enige jaren in België actieve Tresor Kembisala.