Agenten gewond bij rel in Haagse wijk

static

In de Haagse wijk Ypenburg zijn vrijdagnacht vier agenten gewond geraakt. De mobiele eenheid greep in toen een groep van enkele tientallen mensen ruiten ingooide. Twee agenten werden belaagd met vuurwerk, vermoedelijk een lawinepijl, en liepen been- en hoofdletsel op. Twee andere politiemensen werden geslagen met een stoel en raakten daardoor gewond. Er is een verdachte aangehouden.

Drie van de vier agenten moesten naar een ziekenhuis. Overigens is de nieuwjaarsnacht in het grootste deel van de stad rustig verlopen, laat een politiewoordvoerder weten. In totaal werden wel 122 aanhoudingen verricht voor openlijk geweld, mishandeling, vernieling en brandstichting. Een aantal verdachten komt maandag of dinsdag al voor de rechter.

Twee verdachten werden aangehouden op grond van de Voetbalwet. Ze hadden zich niet aan het gebiedsverbod gehouden dat hen was opgelegd. Een van hen bekogelde de politie met stenen.

Ook in Leidschendam en Delft werd de ME kort ingezet. In onder meer Scheveningen, Kwintsheul en Wateringen werden brandweerlieden mikpunt van agressie. Niemand raakte gewond, al werd wel een brandweervoertuig beschadigd. In Zoetermeer werd een ambulance met vuurwerk bekogeld.

De brandweer kreeg in totaal 61 binnenbranden en veel buitenbranden te verwerken, maar dat aantal was ongeveer hetzelfde als vorig jaar. In de regio Haaglanden werden ongeveer vijftig autobranden geregistreerd, waarvan de meeste in Den Haag plaatsvonden.