Red Bull denkt aan bouwen eigen motor

Peterselieman

Red Bull Racing overweegt om op termijn eigen Formule 1-motoren te gaan bouwen. De Oostenrijkse renstal maakt nu nog gebruik van de krachtbronnen van Renault, maar deze zijn niet de krachtigste in het veld. Desondanks werden wel beide wereldtitels gepakt.

Sinds 2005 maakte Red Bull achtereenvolgens gebruik van de motoren van Cosworth, Ferrari en Renault. Een flirt is er nog met Mercedes geweest, maar McLaren hield deze overstap met een veto tegen.

Voor de motoren vanaf 2013 is Volkswagen in beeld mocht het bedrijf besluiten de Formule 1 te betreden. "We staan open voor een interessante samenwerking," zei Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz over de overstap naar 1,6 liter turbomotoren. "Maar zelfs het idee om een eigen motor te ontwikkelen klinkt me niet langer vreemd in de oren."

Teambaas Christian Horner bevestigt deze lezing tegenover het Oostenrijkse laola1.at. "Het is belangrijk alle opties open te houden. Dat is één van de sterke punten van Dietrich. Gezien zijn visie sluit ik niets uit."