Twee nieuwe verdedigers voor Gladbach

Olga Kroeders

Borussia Mönchengladbach heeft de selectie versterkt met twee nieuwe spelers. De verdedigers Martin Stranzl en Havard Nordtveit moeten de club van de laatste plaats in de Bundesliga afhelpen. De Oostenrijker Stranzl (30) komt over van het Russische Spartak Moskou, terwijl de 20-jarige Noor Nordtveit van Arsenal wordt overgenomen.

Nordtveit stond sinds de zomer van 2007 onder contract bij de Engelse topclub, maar kwam nooit uit voor de hoofdmacht. De afgelopen drie seizoenen werd hij verhuurd aan Salamanca, Lillestrøm en FC Nürnberg. De Noorse jeugdinternational tekent voor tweeënhalf jaar, meldt Gladbach op de clubsite.

Stranzl kwam eerder tussen 1999 en 2006 voor VfB Stuttgart en 1860 Munchen uit in de Bundesliga. De afgelopen vijf seizoenen kwam hij bij Spartak tot 95 competitieduels. Daarin scoorde hij driemaal.

Met de komst van Stranzl en Nordtveit komt het aantal nieuwe spelers bij Gladbach op drie. Eerder werd spits Mike Hanke aangetrokken. De club van Roel Brouwers staat na zeventien speelronden met tien punten laatste in de Bundesliga. Op 15 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij FC Nürnberg.