Van Gaal: "Ik kan Heerenveen kampioen maken"

Olga Kroeders

Louis van Gaal zou met sc Heerenveen kunnen presteren wat hij met AZ presteerde, namelijk kampioen worden van de Eredivisie. Dat zei de trainer van Bayern München in de Leeuwarder Courant.

Het Friese medium vroeg Van Gaal naar zijn mening over Danijel Pranjic, oud-speler van Heerenveen. "Vorig seizoen had Danijel het moeilijk, maar dit seizoen doet hij het geweldig", vindt de Amsterdamse trainer.

"Toen de fans hem uitfloten, leed hij pijn. Het is een Kroaat hè, dat zijn gevoelige jongens", legt Van Gaal uit. De coach denkt niet dat de stap van Heerenveen naar München te groot was. "Het gaat erom dat je in een team belandt. Andersom geldt dat ook. Als ik Heerenveen ga trainen, maak ik er een team van en maak ik ze kampioen. Heb ik bij AZ ook gedaan."

Met Bayern München is hij voorlopig ver verwijderd van de landstitel. De Rekordmeister heeft zich na een zwakke competitiestart opgewerkt naar de vijfde plaats, maar de achterstand op de koploper is enorm. Borussia Dortmund, dat tien punten los is van de nummer twee, heeft namelijk veertien punten meer dan Bayern.