[NK allround] Olde Heuvel pakt tweede titel

Peterselieman

Wouter Olde Heuvel heeft in Thialf in Heerenveen zijn tweede nationale titel bij het allround-kampioenschap gepakt. De TVM-schaatser won de afsluitende 10.000 meter in een persoonlijk record van 13:14,79 en bleef hiermee in het klassement Koen Verweij en Jan Blokhuijsen ruim voor.

Op de afsluitende afstand zetten Arjen van der Kieft met 13:16,75 al vroeg de snelste tijd neer. Pas in het laatste blok kwamen de titelkandidaten in actie, waarbij Verweij en Blokhuijsen voor een spannend gevecht zorgden. Blokhuijsen moest op Verweij acht seconden goed maken en zette de aanval in, maar Verweij pareerde deze en kwam in de laatste bocht onderdoor. Beiden eindigden boven de 13:30, waardoor Olde Heuvel de titel voor het grijpen had. Hij gaf deze glans door zijn persoonlijk record met drie seconden te verbeteren.

In het klassement eindigde Olde Heuvel met 150.699 punten ruim voor Verweij (151.525 punten) en Blokhuijsen (151.960 punten). Renz Rotteveel werd uiteindelijk met vier persoonlijke records als vierde.