[DTM] Haug: "Geen teamorders basis voor succes"

Peterselieman

Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug vindt dat het succes van dit jaar in het DTM is gekomen door het niet toepassen van teamorders. De rijders van het Duitse merk Paul di Resta, Gary Paffett en Bruno Spengler vochten het gehele jaar om de titel en pas in China wist Di Resta zich verzekerd van het kampioenschap.

Audi heeft van 2007 tot en met 2009 het kampioenschap gewonnen door een rijder naar voren te schuiven, maar Mercedes hield vast aan de filosofie van het strijden op de baan. "We rijden nooit voor één iemand. Het kan je een titel kosten, maar het is dezelfde aanpak als Red Bull in de Formule 1 heeft. De focus op één coureur is een besluit voor de korte termijn. Op de lange termijn berokkent het je schade, omdat je niet meer de juiste motivatie in je team hebt."

"Niet alleen de coureurs, maar ook de engineers en de monteurs raken dan minder gemotiveerd. Ze zijn erg competitief ingesteld en dat moet je zo houden. Je kunt ons beschuldigen dat de titelkandidaten punten bij elkaar weghouden, maar dat is onze strategie."