De Boer: "Jonge spelers mogen fouten maken"

Michel (methodmich)

Sinds Frank de Boer de trainerstaken van Martin Jol overnam bij Ajax, spelen de Amsterdammers weer traditioneel met vleugelspitsen. De Boer heeft volop vertrouwen in de jongelingen Lorenzo Ebecilio en Aras Özbiliz, zo zegt hij in Voetbal International.

"Ze zitten op basis van hun kwaliteiten bij de selectie," zegt De Boer. "Dan is het belangrijk dat ze die kwaliteiten ook durven te laten zien. Ik probeer ze te stimuleren om lef te tonen en acties te maken. Ze mogen fouten maken. Zolang ze maar geen naïeve dingen doen."

De Boer gaat ook wat dieper in op de individuele kwaliteiten van het duo: "Aan Ebecilio kun je zien dat hij nu al heel goed weet dat je als linksbuiten méér moet doen dan alleen acties maken. Hij doet zijn defensieve werk ook prima, lekker agressief. Nu is het tijd om aan zijn overzicht te werken. Özbiliz is daar iets verder in. Maar hij moet leren dat hij niet steeds de bal in de voeten vraagt. Uit de testen blijkt dat Aras een van de snelste spelers in de selectie is, bij Jong Ajax was hij zelfs de allersnelste. Hij moet de ruimtes in de diepte dus leren herkennen. Dan heeft hij een extra wapen in handen."